Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Marshall – Drie kleine leugens

Sasha North is verdwenen.

Iedereen zegt dat ze is weggelopen, maar ik weet wel beter. Toen we tieners waren, werden we beste vriendinnen. Sasha kwam in onze buurt wonen en gaf kleur aan mijn leven. Totdat een brute aanval onze levens voorgoed veranderde.

Ik weet wat er die avond gebeurde.
Ik weet wie er wraak wil nemen.

Na het spannende debuut van Laura Marshall was ik erg benieuwd naar haar tweede thriller. Wat mij betreft, is ‘Drie kleine leugens’ nog beter dan ‘Vriendschapsverzoek’.

Meteen vanaf het begin word je als het ware meegezogen in het verhaal van Ellen en haar vriendinnen. Je leest het verhaal vooral vanuit het ik-personage van Ellen met af en toe een hoofdstuk vanuit een ander personage. Die hoofdstukken heb je nodig om het geheel uiteindelijk goed te begrijpen. Je gaat helemaal op in Ellens zoektocht naar Sasha en in haar ideeën wat er allemaal is gebeurd. Daardoor vergeet je in eerste instantie om op andere, kleine details te letten. En die kun je nog wel eens nodig hebben om de juiste antwoorden te vinden.

Marshall weet haar lezers van de eerste tot de laatste bladzijden te boeien. Ze lijkt je een bepaalde richting in te willen sturen, maar laat je ook afvragen of dat allemaal wel de waarheid is. Dat zorgt voor een spannend en interessant slot, waarin je op bijna al je antwoorden vragen krijgt. Sommige zaken mag je van de auteur zelf invullen en ze heeft wat dat betreft voldoende informatie gegeven om dat als lezer ook te kunnen. Of je over alles nu echt de waarheid weet, blijft de vraag… en dat past helemaal binnen deze thriller. Aanrader om te lezen!

Auteur: Laura Marshall
Titel: Drie kleine leugens
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024585960