Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Marshall – Vriendschapsverzoek

Louise Williams ontvangt een Facebookbericht van iemand die al meer dan 25 jaar dood zou zijn. Maria Weston wil namelijk vrienden met haar worden op Facebook. Maar Maria is sinds het afscheidsfeest op school niet meer gezien en wordt al jaren vermist. Iedereen waant haar dood, vooral Louise, die al haar hele leven een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt.

Wanneer Louise wordt gedwongen om te achterhalen wat er precies die avond heeft plaatsgevonden, weet ze alleen zeker dat Maria terug is. Maar klopt dat wel?

Het verhaal uit ‘Vriendschapsverzoek’ wordt in het heden (2016) en het verleden (1989) verteld, waarin je vanuit het ik-personage van Louise Williams het verhaal volgt. Ze is een alleenstaande moeder met een zoontje van 4 jaar en een succesvol eigen bedrijf. Ze blijkt een groot geheim vanuit het verleden met zich mee te dragen. Stukje bij beetje laat Laura Marshall je als lezer ontdekken wat dat geheim is.

Door de afwisseling tussen heden en verleden blijft de spanning groot in het boek. Net als Marshall je weer wat meer informatie uit de middelbare schooltijd van Louise heeft gegeven, ga je terug naar het heden. Daardoor blijf je doorlezen, omdat je graag wil weten hoe een en ander in elkaar steekt. Is Maria toch niet overleden? Of haalt iemand een grap uit met Louise? En wat is er nu precies gebeurd op de avond dat Maria verdween in 1989?

Niet alle keuzes die Louise maakt, zijn even logisch. Ook lijkt ze met sommige zaken wel heel gemakkelijk weg te komen, zoals het late afhandelen van opdrachten voor klanten. Richting de ontknoping van het verhaal komt de spanning tot een waar hoogtepunt en ontdek je dat de auteur je toch regelmatig op het verkeerde spoor heeft kunnen zetten. Spannend debuut van Marshall dat je naar meer smaakt.

Auteur: Laura Marshall
Titel: Vriendschapsverzoek
Genre: (Psychologische) Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024581757