Overslaan en naar de inhoud gaan

Leo A.A. de Jong – De nacht van de blauwe eekhoorns

De 38-jarige John heeft een saaie kantoorbaan bij een groot, bureaucratisch bedrijf. Die baan houdt hij alleen maar vol omdat het goed verdient. Compensatie zoekt hij in stedentrips en dure escortgirls. Hij leert in de loop der tijd een aantal bijzondere dames kennen. Zij kunnen zijn heimelijke verlangen naar een vaste relatie echter niet vervullen.

Dan ontmoet hij de twee KLM-stewardessen Saskia en Sabine. Met name met de 27-jarige Saskia klikt het erg goed. Ze delen een passie voor reizen en hebben ook op andere gebieden dingen gemeenschappelijk. Hij lijkt in haar eindelijk de vrouw voor het leven te hebben gevonden. Maar dan slaat het noodlot van alle kanten toe.

Als je de titel ‘De nacht van de blauwe eekhoorns’ leest, is je nieuwsgierigheid meteen gewekt. Waar zou dit boek over gaan? is de eerste vraag die in je opkomt. Het nodigt in ieder geval uit om het boek te gaan lezen. Als je het eerste hoofdstuk hebt gelezen, ben je wel even benieuwd hoe het verder zal gaan en waar het verhaal naartoe zal gaan. Uiteindelijk blijkt dat het allemaal prima bij het verhaal te passen.

Leo A.A. de Jong heeft een leuk verhaal gelezen dat gemakkelijk leest. Dat komt mede door de relatief korte hoofdstukken en door de leuke personages. ‘De nacht van de blauwe eekhoorns’ is een vrij dun boek, waardoor je het snel uitleest. Het is een prima debuut van De Jong. De auteur heeft eind 2015 besloten om zich fulltime te richten op dat waar zijn hart ligt: het schrijven van boeken en korte verhalen. We zullen daarom vast nog meer van hem te horen krijgen.

Auteur: Leo A.A. de Jong
Titel: De nacht van de blauwe eekhoorns
Genre: Roman
Aantal pagina's: 187
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 9789491773907