Overslaan en naar de inhoud gaan

Lily Mitchell – One for the birds

Variërend van een pact met de duivel tot allerlei hoofden in boxen, je leest het allemaal in de verhalenbundel ‘One for the birds’. Het boek bevat een twintigtal 'scary stories' in de trant van Edgar Allan Poe. Deze beroemde schrijver is een grote inspiratiebron geweest en de meeste verhalen hebben een morbide inslag. Verder bevatten de verhaaltjes een goede dosis sarcasme en spelen liefde en de dood een grote rol.

Veel Engelstalige boeken lees ik eigenlijk niet, maar toen Lily Mitchell me mailde of ik interesse had om haar verhalenbundel voor mijn website te lezen was ik toch geïntrigeerd. En dus besloot ik om voor het eerst een Engelstalig boek te recenseren.

Wat is ‘One for the birds’ een bijzonder boek geworden. De verhalen zijn prima te lezen in het Engels (zelfs voor iemand die deze taal niet vaak meer leest). De auteur zet je regelmatig op het verkeerde been en dat is knap als je dat voor elkaar krijgt binnen een kort verhaal. Regelmatig word je op het einde van een verhaal verrast door de ontknoping. Heerlijk!

Het fijne aan de verhalenbundel is dat je gemakkelijk af en toe een stukje uit het boek leest. De verhalen bestaan gemiddeld uit tien bladzijden en dat heb je als boekenfanaat zo gelezen. Als je lekker even tussendoor een verhaaltje wil lezen, is deze verhalenbundel ideaal. ‘One for the birds’ is een leuke en bijzondere kennismaking met Mitchell.

Auteur: Lily Mitchell
Titel: One for the birds
Genre: Korte verhalen
Aantal pagina's: 186
Uitgeverij: Godijn Publishing
ISBN: 9789492115140