Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Babel – Een tweede kans

Het leven van taartenbakster Jildou staat op zijn kop als ze hoort dat haar eerste liefde Aldrik weer terug is in het Friese dorpje Warns. Zeven jaar geleden heeft ze de keuze gemaakt om niet met hem hem mee te gaan toen hij naar Amsterdam verhuisde. Stiekem hoopt Jildou dat hij teruggekomen is voor haar.

Niets is minder waar. Sterker nog: hij gaat trouwen. Tot overmaat van ramp krijgt Jildou de opdracht om de bruidstaart te verzorgen. Ze besluit haar ex te laten zien wat hij misloopt, maar raakt verstrikt in haar eigen leugens. Gaat Jildou de weg naar de liefde terug vinden?

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk van ‘Een tweede kans’ word je als lezer meegenomen in het verhaal van Jildou. Wat een leuk hoofdpersonage dat je echt het beste van de wereld gunt. Linda Babel heeft een fijne schrijfstijl, waardoor je heerlijk in het verhaal komt te zitten. De beeldende beschrijvingen van de personages en de omgeving zorgen ervoor dat je alles ook meteen voor je ziet. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar weet te krijgen.

Niet alles binnen het verhaal van ‘Een tweede kans’ verloopt even verrassend, maar dat verder helemaal niets af aan dit fijne korte verhaal. Op het einde gaat een en ander in vogelvlucht. Babel weet een mooi einde aan dit verhaal te brengen. Je had nog wel meer willen lezen over Jildous avonturen in Friesland. Het is een fijn tussendoortje dat naar meer smaakt!

Auteur: Linda Babel
Titel: Een tweede kans
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097675