Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – In eigen hand

Wanneer Nikki Benjamins haar baas een blauw oog slaat, betekent dat het einde van haar carrière bij de Amsterdamse recherche. Ze besluit een eigen recherchebureau te beginnen.

Dan klopt voormalig hoofdinspecteur Ferry Akkermans bij haar aan voor hulp. Zijn zoon Max is verongelukt toen hij tegen een boom reed, maar Ferry twijfelt aan het onderzoek van zijn ex-collega’s. Was het wel een ongeluk?

Gevoelsmatig val je middenin een verhaal als je aan ‘In eigen hand’ begint. Hoofdpersonage Nikki lijkt het goed voor elkaar te hebben met haar eigen bureau. Stukje bij beetje ontdek je wat ze in het verleden heeft meegemaakt en welke sporen dat in het heden nog heeft. Interessant gedaan door Linda Jansma.

De zaak die centraal staat in ‘In eigen hand’ is boeiend te noemen. Wat is er met Max gebeurd? Heeft hij zelfmoord gepleegd of is er meer aan de hand? Hoe verder Nikki in deze zaak komt, hoe interessanter én ingewikkelder het lijkt te worden. Samen met dit personage ga je als het ware op onderzoek uit. Heerlijk! Jansma weet haar lezers wederom in een spannende thriller te slepen en zorgt ervoor dat je het boek het liefste in één keer uit wil lezen.

Richting de ontknoping komt een en ander in een soort stroomversnelling, waarna het laatste hoofdstuk de antwoorden op je overige vragen geeft. Het is in principe een afgerond verhaal, maar de auteur laat ruimte over voor een tweede deel over Nikki Benjamins. Laten we hopen dat dat er ooit gaat komen.

Auteur: Linda Jansma
Titel: In eigen hand
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094513