Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Intermezzo

Beroemd violiste Tess is met haar dure Amati-viool op weg naar Milaan voor een optreden. In het vliegtuig ontmoet ze de knappe Michael, die toevallig in hetzelfde hotel blijkt te logeren.

Tess heeft thuis een vriend, maar dat belet Michael niet om met haar te flirten. Maar Michael gaat wel heel ver en lijkt haar overal te volgen.

Soms is het heerlijk om tussendoor even een kort verhaal te lezen. Dit soort verhalen heb je vaak in een ochtendje of een middagje uit. Dat kan echt even fijn zijn. Uitgeverij De Verhalenfabriek brengt hiervoor een heleboel mooie, leuke of spannende digitale boeken op de markt. ‘Intermezzo’ van Linda Jansma is daar een voorbeeld van.

In ‘Intermezzo’ wordt hoofdpersonage Tess gevolgd. Ondanks dat het om een kort verhaal gaat, leer je wel het een en ander over Tess. Ze is een zeer goede muzikante, ze heeft een relatie en ze is niet bang om in haar eentje op reis te gaan en dingen te ontdekken. Haar viool is erg belangrijk voor haar. Dat is natuurlijk heel logisch.

Als lezer ben je erg nieuwsgierig naar het verhaal rondom Michael. Jansma probeert je een bepaalde richting in te sturen, maar of je daar als lezer gevoelig voor bent? Daarvoor moet je dit korte verhaal zelf even lezen. De auteur weet ‘Intermezzo’ in ieder geval met een knal af te sluiten. Overigens vond ik dit verhaal meer lezen als een spannende roman dan als een spannende thriller. Dat maakt het leesplezier niet minder, maar het geeft je wel andere verwachtingen als je aan dit digitale boekje begint.

Auteur: Linda Jansma
Titel: Intermezzo
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 26
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461095503