Linda Jansma – Judaskus

Foutmelding

  • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementBase::execute($args = [], $options = []) should either be compatible with PDOStatement::execute(?array $params = null): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2244 of /home/deb118046/domains/boekenbeschrijfster.nl/public_html/includes/database/database.inc).
  • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::current() should either be compatible with Iterator::current(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /home/deb118046/domains/boekenbeschrijfster.nl/public_html/includes/database/database.inc).
  • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::next() should either be compatible with Iterator::next(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /home/deb118046/domains/boekenbeschrijfster.nl/public_html/includes/database/database.inc).
  • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::key() should either be compatible with Iterator::key(): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /home/deb118046/domains/boekenbeschrijfster.nl/public_html/includes/database/database.inc).
  • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::valid() should either be compatible with Iterator::valid(): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /home/deb118046/domains/boekenbeschrijfster.nl/public_html/includes/database/database.inc).
  • Deprecated function: Return type of DatabaseStatementEmpty::rewind() should either be compatible with Iterator::rewind(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in require_once() (line 2346 of /home/deb118046/domains/boekenbeschrijfster.nl/public_html/includes/database/database.inc).

Samen met hun twee dochters Robin en Puck wonen Barbara en Marcus in een dorpje in Friesland. Marcus heeft zijn eigen huisartsenpraktijk, waar Barbara hem met de administratie helpt. Ze hebben het prima naar hun zin in Ferwerd.

Maar dan blijkt dat Barbara door een onbekende man wordt lastiggevallen. Hij heeft het niet alleen op haar, maar op Robin en Puck voorzien. Dat is voor Barbara het moment om de confrontatie aan te gaan. Hierdoor komt ze erachter dat haar man er meer vanaf lijkt te weten. Hoe kan dat nou? En welke gevolgen zal dit hebben?

Zodra je aan ‘Judaskus’ begint, is je nieuwsgierigheid meteen gewekt. Je krijgt een fragment met ‘Toen’, een met ‘Nu’ en een krantenbericht te lezen. Wie er bij de eerste twee fragmenten aan het woord is, is nog onduidelijk. Dat geldt ook voor de persoon die in het krantenbericht genoemd wordt. Je wil meteen verder gaan lezen om te ontdekken wat er allemaal aan de hand is.

Het verhaal wordt vanuit drie personen verteld: Barbara, Annelien en Daniëlle. Daarmee geeft Linda Jansma meteen extra spanning aan het verhaal. Wat hebben deze vrouwen met elkaar te maken? En wat is hun connectie met ‘Toen’, ‘Nu’ en het krantenbericht. Stukje bij beetje geeft de auteur je informatie. Dat doet ze op zo’n manier dat je gewoon niet wil stoppen met lezen.

Ook met deze achtste thriller laat Jansma zien dat ze het genre uitstekend beheerst. Het verhaal is spannend, boeit van het begin tot het einde en kent enkele verrassende wendingen. Zonder iets te gaan verklappen, zal je niet alles wat er tijdens het verhaal gebeurt van tevoren zien aankomen. Dat is altijd prettig bij een boek. Je wilt als lezer zelf op onderzoek uitgaan en ontdekken hoe alles in elkaar zit om er vervolgens bij de ontknoping achter te komen dat je een paar subtiele hints gemist hebt waardoor het een en ander helemaal anders in elkaar steekt. En dat krijgt Jansma met ‘Judaskus’ weer voor elkaar. Ik kijk alweer uit naar haar volgende boek.

Mocht je nog op zoek zijn naar een goed boek om mee op vakantie te nemen, dan raad ik je ‘Judaskus’ zeker aan. Wel met een kleine waarschuwing erbij: als je eenmaal begonnen bent met lezen, wil je niet meer stoppen totdat je het uithebt.

Auteur: Linda Jansma
Titel: Judaskus
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 343
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091635

Reacties

Het koste me wel even moeite om de eerste hoofdstukken door te komen. Vond het een beetje onsamenhangend. Ik moest me echt dwingen om te blijven lezen. Omdat ik alle voorgaande boeken van Linda al had gelezen, wist ik dat het plot nog moest komen. In de latere hoofdstukken moest ik echt blijven lezen. Ik vond het echt geweldig en vind het zeer jammer dat het boek uit is.

Linda, weer een top boek!! Dank je wel ervoor.