Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma - Schaduwkinderen

Jules Declerck heeft een drukke baan als officier van justitie. Ze maakt lange dagen en zoekt haar ontspanning in het hardlopen. Dan krijgt ze te maken met een zenuwslopende zaak, die ze zo snel mogelijk moet zien op te lossen voordat er nog meer slachtoffers vallen.

Daarnaast houdt het verleden Jules bezig. Twintig jaar geleden is haar vader vermoord… door haar eigen broer Remi. Jules’ heeft alleen nog vage herinneringen aan die avond, maar ze kan niet geloven dat haar broer de dader is. Of spelen er zaken mee waar zij geen weet van heeft?

Voor het eerst brengt Linda Jansma een trilogie uit, genaamd ‘Cirkel van het kwaad’. ‘Schaduwkinderen' is het eerste deel hiervan. En wat heeft de thrillerauteur hiermee een geweldig boek geschreven. Vanaf de eerste bladzijden word je als lezer in het boek gezogen en kun je niet anders dan blijven lezen. Je hebt zoveel vragen waar je een antwoord op wil krijgen. Ook al weet je van tevoren dat je niet alle antwoorden in dit eerste deel zult vinden.

Jansma weet hoe ze een spannend boek moet schrijven. Dat bewijst ze met ‘Schaduwkinderen’ opnieuw. Ik heb tot nu toe van al haar boeken genoten, met ’Schuilplaats’ en ’Verbroken’ als favorieten. Tot nu toe dan, want haar nieuwste boek behoort zeker ook tot mijn favorieten. De redenen? Het verhaal is spannend, boeiend en zeer geloofwaardig. Het ene spannende moment is nog niet voorbij of het volgende dient zich alweer aan. Wat de auteur in haar boek beschrijft, zou zomaar in Nederland kunnen gebeuren. Al hoop ik dat dat niet het geval zal zijn...

Richting het einde van het verhaal wordt het allemaal steeds spannender. Je gaat haast op het puntje van je stoel zitten totdat je weet hoe een en ander in elkaar steekt. En dan volgt het laatste hoofdstuk en wil je het liefste door met deel twee. Gelukkig verschijnt dat boek in mei, als ik het goed gelezen heb. Ik kijk er al naar uit…

Auteur: Linda Jansma
Titel: Schaduwkinderen
Serie: Cirkel van het kwaad
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092700