Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma - Slaap maar zacht

Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is. De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze. Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?

Wat heeft Linda Jansma met ‘Slaap maar zacht’ wederom een spannende en boeiende thriller geschreven. Ze weet haar lezers vanaf het eerste moment in het verhaal te krijgen en ze zorgt ervoor dat je haar nieuwste boek het liefste in één keer uit wil lezen. Heel knap gedaan weer.

Jansma weet de spanning in het verhaal te houden door het vanuit meerdere personages te schrijven. Per dag lees je wat de verschillende personen meemaken en ben je benieuwd wat het met elkaar te maken heeft. Niet alleen Maud komt aan bod, maar ook onder andere haar collega’s, de recherche die bezig is met het ongeluk en haar kinderen. Stukje bij beetje ontdek je wie wie precies is en hoe ze met elkaar in verbinding staan. Dat wordt met de dag spannender, waardoor je op een gegeven moment alleen nog maar door kunt lezen. Je moet gewoon weten hoe alles in elkaar steekt en hoe het af gaat lopen.

De auteur zorgt voor een zinderende ontknoping, waarbij nog een aantal verrassende wendingen voorbij komen. Zonder iets weg te willen geven, is de zin “Niets is wat het lijkt” van toepassing op dit verhaal… zoals wel vaker het geval is bij een thriller van Jansma. Zorg ervoor dat je lekker de tijd hebt om te lezen als je aan ‘Slaap maar zacht’ begint, want stoppen in deze interessante thriller is heel lastig!

Auteur: Linda Jansma

Titel: Slaap maar zacht

Genre: Thriller

Aantal pagina's: 300

Uitgeverij: De Crime Compagnie

ISBN: 9789461095299