Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda van Rijn – Off piste

Saskia, Nicolette en Judith zijn al vele jaren vriendinnen. Elk jaar gaan ze samen met hun partners skiën. Ook Peter hoort bij hun vriendengroep. Sinds een paar maanden heeft hij een relatie met Frederique, en zij gaat ook mee op skivakantie. De vier stellen verheugen zich op een weekje snowboarden, skiën en après-ski in Saalbach.

Op de derde dag besluit de groep een off-pisteafdeling te maken. Maar daar gaat het mis. Een van de vrouwen komt ernstig ten val en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Het is zelfs zo erg dat ze in coma raakt. Rechercheur Rolf Bauendorf start een onderzoek, dat op het eerste gezicht slechts een ongelukkig ongeval lijkt. Als Bauendorf het filmpje bestudeert dat een van de dames heeft gemaakt, valt hem iets op. Was het wel een ongeluk of is er opzet in het spel?

Zoals we van Linda van Rijn gewend zijn, lezen haar boeken vlot weg. Dat geldt ook voor ‘Off piste’. De auteur heeft een gemakkelijke schrijfstijl, wat goed bij haar verhalen past. Een typisch winterverhaal van vier stellen die lekker op vakantie gaan, maar waar het uiteindelijk toch niet allemaal goed gaat.

Als lezer heb je al vrij snel door wat er aan de hand is en waardoor een van de vrouwen ten val is gekomen. Helaas duurt het relatief lang voor de politie dat doorheeft. Dat remt het verhaal en haalt de verrassing uit de uiteindelijke ontknoping. En dat is jammer. Vooral omdat Van Rijn meerdere boeiende titels op haar naam heeft staan. ‘Off piste’ valt helaas tegen.

Auteur: Linda van Rijn
Titel: Off piste
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 214
Uitgeverij: Uitgeverij Marmer Boeken BV
ISBN: 9789460681516