Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda van Rijn – Zeezicht

Door de crisis kunnen Jan en Anouk dit jaar niet op vakantie naar Spanje. Daarom besluiten ze om dit jaar met hun kinderen Timo en Lena naar Bergen aan Zee te gaan. Daar mogen ze in het vakantiehuis van een bevriende zakenrelatie verblijven.

Het gezin is wel toe aan een ontspannen vakantie. Jan en Anouk hebben hard moeten werken voor de meubelwinkels waar Jan eigenaar van is. Daardoor hadden ze minder tijd voor hun kinderen én voor elkaar. Nu hopen ze weer dichterbij te komen. En dat lijkt te lukken ook. Jan is meer ontspannen, zeker als zijn bedrijf op het laatste moment een grote order binnenhaalt. Anouk besluit om een surpriseparty voor Jans 40e verjaardag te organiseren. Maar of dat nu zo slim was…

De vakantiethrillers van Linda van Rijn spelen zich normaal gesproken in het buitenland af. Met haar nieuwste thriller ‘Zeezicht’ blijft ze in Nederland. Ze speelt hiermee goed in op de crisis, waardoor steeds meer Nederlanders vakantie in hun eigen land vieren. Leuk dat ze dat gedaan heeft.

Het duurt helaas wel relatief lang voor het verhaal in ‘Zeezicht’ echt op gang komt. Van Rijn legt in de eerste helft van het verhaal best veel uit over de personages. Daar is op zich niets mis mee, maar het zorgt ervoor dat er maar weinig gebeurt in het verhaal. Als je een thriller leest, hoop je toch dat er snel wat actie en spanning komt. Voor mijn gevoel duurde het te lang voordat dat gebeurde.

Als je richting de ontknoping gaat, heb je eigenlijk al door wie de dader is. De auteur probeert je wel een andere kant op te sturen, maar het einde is toch redelijk voorspelbaar. Dat is jammer! Van Rijn heeft wel boeiendere thrillers geschreven.

Auteur: Linda van Rijn
Titel: Zeezicht
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 277
Uitgeverij: Marmer BV
ISBN: 9789460682766