Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda van Rijn – Zoutelande

Eline van As kijkt uit naar de jaarlijkse vakantie met haar twee vriendinnen van vroeger, Lydia en Sascha. Ze kennen elkaar van de zomers die ze als kind doorbrachten in Zoutelande en hebben altijd contact gehouden. Zoals elk jaar komen ze in september samen in de Zeeuwse plaats om te ontspannen en bij te praten.

Lydia heeft afgelopen jaar samen met haar man Gert een strandtent overgenomen en daar kunnen de vriendinnen verblijven. De vakantie begint heerlijk, maar Eline heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Komt dat door het flirtgedrag van Gert of is er meer aan de hand? En wat heeft een recente verdrinking in Zoutelande ermee te maken?

Het verhaal van ‘Zoutelande’ begint als een heerlijke vakantieroman. Drie vriendinnen zien elkaar eindelijk weer tijdens hun vakantie en zijn van plan er een mooie week van te maken. Ook al lees je het verhaal vanuit Eline; je leert haar twee vriendinnen ook wat beter kennen. Tegelijkertijd ben je benieuwd wat de verdrinkingszaak uit het begin van het verhaal met deze drie vrouwen te maken heeft.

Op een gegeven moment zit er een omslagpunt in het boek en weet Linda van Rijn de nodige spanning in het verhaal te brengen. Wat is er allemaal gebeurd? Wie is er nog te vertrouwen? De auteur probeert je op het verkeerde spoor te brengen, maar als lezer heb je een bepaald vermoeden hoe het zit (zeker als je al vaker boeken van deze auteur gelezen hebt). ‘Zoutelande’ blijft wel spannend, maar het is niet overal even diepgaand en verrassend. Van Rijn heeft wederom een fijne vakantiethriller geschreven die je een aantal prima leesuurtjes geeft.

Auteur: Linda van Rijn
Titel: Zoutelande
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460684388