Linwood Barclay – Onhoudbaar

Als een tiener door een dronken bestuurder wordt doodgereden, is het stadje Promise Falls in rep en roer. Dat de dader niet veel ouder was dan het slachtoffer is bijzaak: het enige wat er voor de inwoners toe doet is dat hij overduidelijk schuldig is en een veel te lage straf heeft gekregen.

Al snel worden de jongen en zijn familie op de vreselijkste manieren bedreigd. De familie schakelt privédetective Cal Weaver in, die merkt dat het hele stadje uit is op wraak. Het kan niet lang meer duren voordat iemand het heft in eigen handen gaat nemen. Cal vreest dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.

Wat heeft Linwood Barclay met ‘Onhoudbaar’ een spannende thriller geschreven. Door de prettige schrijfstijl en de verschillende gebeurtenissen zit je na een paar hoofdstukken al lekker in het verhaal en wil je liever niet meer stoppen met lezen. Knap als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Je volgt in het boek twee verhaallijnen: eentje van Cal waarbij zijn naam boven de hoofdstukken staat en eentje vanuit de inwoners van Promise Falls. Daar staat verder geen naam boven, omdat er veel verschillende personages voorbij komen. Dit zou verwarrend kunnen werken, maar daar is in dit boek geen sprake van.

Net als je denkt hoe een en ander in elkaar steekt als je richting de ontknoping gaat, komt Barclay met een verrassend en spectaculair einde. Dat zullen niet veel lezers aan hebben zien komen. ‘Onhoudbaar’ was mijn eerste kennismaking met deze auteur en het maakt me nieuwsgierig naar zijn eerdere boeken. Absolute aanrader voor thrillerliefhebbers!

Auteur: Linwood Barclay
Titel: Onhoudbaar
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582824

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.