Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisanne Stam – Een dozijn gin & tonics, graag

Nova wordt na een wilde avond stappen voor haar voordeur wakker. Ze kan zich niets meer herinneren van de vorige avond, behalve dat ze een verschrikkelijke kater heeft.

Haar zusje Katie maakt het tot haar missie om Nova uit bed te sleuren en te onderzoeken wat er die avond precies is gebeurd. Met de hulp van Katies vriend Bob komen ze stukje bij beetje te weten wat Nova die avond heeft gedaan. Wat heeft haar collega Zara ermee te maken? En waarom zijn alle berichtjes die Jarno heeft gestuurd verwijderd?

‘Een dozijn gin & tonics, graag’ is een ideaal verhaal om lekker even tussendoor te lezen. Lisanne Stam heeft de kenmerkende schrijfstijl van haar Instagram-account in haar eerste boek verwerkt. Dat betekent dat er de nodige humor én de nodige flamingo’s in voorkomen.

Je leest het verhaal vanuit de personages Nova en Jarno, waardoor je als lezer soms al iets meer weet dan de personages zelf. Leuk gedaan! Het verhaal zelf is te kort om voor veel diepgang te zorgen. Je leert de personen wel een beetje kennen, maar er is te weinig ruimte om ze echt goed te leren kennen en te ontdekken waarom ze bepaalde gedachten hebben en/of handelingen doen. Stam zorgt wel voor een volledig verhaal, waarin je je antwoorden krijgt. Alleen gaan sommige zaken wel heel snel, maar dat is kenmerkend bij een kort verhaal. Je had gewoon nog wat meer over de avond en de zoektocht naar antwoorden over die avond willen lezen. Al met al heeft de auteur met ‘Een dozijn gin & tonics, graag’ een prima debuut geschreven. Dit zal niet het laatste zijn dat we van haar zullen lezen…

Auteur: Lisanne Stam
Titel: Een dozijn gin & tonics, graag
Genre: Roman
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: Books & Butterflies
ISBN: 9798201378950