Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Op gevoel

Abby en Ferdi zijn verleden tijd. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om professioneel model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is. Het verenigingsleven is niet wat hij ervan had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.

Abby's dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema's. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom.

Na ’Buren with benefits’ en ’Onbegrensde liefde’ is ‘Op gevoel’ het derde en laatste deel uit de Onbreekbaar-trilogie. Wat heeft Lisette Jonkman een mooi slot aan deze reeks geschreven. Wat mij betreft, is dit het beste boek van de drie.

In de voorgaande delen las je het ene hoofdstuk vanuit Abby en het andere vanuit Ferdi. Nu lees je een aantal hoofdstukken vanuit het ene personage en dan een aantal van het andere. Daardoor ontdek je al gauw hoe het met hen beiden echt gaat nu ze geen stel meer zijn. Dat blijkt nogal wat gevolgen te hebben voor hun doen en laten.

Ook in dit derde deel laat Jonkman ook wat minder zonnige kanten van het leven zien (en dan druk ik me nog voorzichtig uit…). Het wordt er wederom geen zwaar boek van, maar het maakt het verhaal rondom Abby en Ferdi wel realistisch. Niet alles in het leven is mooi en niet alles gaat zoals je zou willen, maar dat betekent niet dat het leven an sich niet mooi en geweldig kan zijn. Lees deze trilogie maar om te begrijpen wat ik hier precies mee bedoel. ‘Op gevoel’ vormt in ieder geval een mooie en passende afsluiting van deze gave trilogie. Ik las deze drie boeken in twee dagen uit. Dat zegt genoeg, nietwaar?!

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Op gevoel
Serie: Onbreekbaar
Genre: Roman
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024588671