Overslaan en naar de inhoud gaan

Liz Marvin – Het geheime leven van dieren

Dieren zijn geweldig. Dat ze heel erg schattig en grappig zijn (en razendsnel, levensgevaarlijk of haast onzichtbaar), dat wist je waarschijnlijk al. Maar ze kunnen nog veel meer gekke trucjes. Sommige dieren zijn zó slim of handig dat je het bijna niet kunt geloven.

‘Het geheime leven van dieren’ is een fantastisch boek voor jong en oud! Het begint met een kort voorwoord, waarna je kunt genieten van diverse leuke, grappige en interessante weetjes over dieren. Wist jij bijvoorbeeld dat stokstaartjes heel goed kunnen samenwerken? En dat tapirs familie zijn van paarden en neushoorns? En dat leeuwen een verborgen geurklier hebben?

Liz Marvin heeft elk besproken dier twee pagina’s gegeven. Op de ene pagina staat de tekst over het desbetreffende dier (dat er goed en duidelijk vertaald is door Jan Paul Schutten) en op de andere pagina staat een bijpassende en vooral ook grappige afbeelding van Greg McLeod. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een zeeleeuw als dj gezien of een chimpansee als kunstenaar? Hierdoor komt het weetje nog eens extra tot leven voor de jonge doelgroep. Achterin het boek zit een index op alfabetische volgorde als je nog eens snel over een bepaald dier wil lezen.

Doordat de teksten kort zijn, de plaatjes enorm tot de verbeelding spreken en het er allemaal heel leuk uitziet, is ‘Het geheime leven van dieren’ een erg fijn, leerzaam en informatief boek. Op een leuke manier leer je meer over dieren. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Absoluut een aanrader om te lezen én te bekijken!

Auteur: Liz Marvin
Illustrator: Greg McLeod
Vertaler: Jan Paul Schutten
Titel: Het geheime leven van dieren
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 128
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020619072