Overslaan en naar de inhoud gaan

Loïs Bisschop – Ik drink niet meer

Het leven van Loïs Bisschop bestaat voornamelijk uit feesten met veel drank en drugs. Ze drinkt elke dag wel alcohol en heeft vaker overdag wel dan geen kater. Als ze op haar 28e ’s middags over straat zwalkt met de zoveelste kater van die week, beseft ze dat dit niet normaal is en dat ze iets moet veranderen. Op eigen kracht besluit ze af te kicken van haar alcoholverslaving. Zal haar dit lukken?

Vijf jaar geleden debuteerde Loïs Bisschop met haar boek Ik ben Loïs en ik drink niet meer. In deze geactualiseerde versie beschrijft ze ook hoe ze de vijf jaar na het afkicken heeft beleefd.

In zes hoofdstukken vertelt Bisschop haar verhaal. Elk hoofdstuk bestaat uit korte fragmenten die onderbroken worden door een sterretje. Aan deze structuur moet je in het begin even wennen. Je leest namelijk als het ware een lang hoofdstuk dat af en toe door het sterretje onderbroken wordt. Daardoor voelt het als een lange lap tekst waarin veel verteld wordt, terwijl dat eigenlijk niet het geval is. Dat is in het eerste hoofdstuk even wennen en daarna leest het boek als een trein.

Lees verder op Chicklit.nl.

Auteur: Loïs Bisschop
Titel: Ik drink niet meer
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 208
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000365869