Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – De heks in mij

Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd of vanzelfsprekend. Kaia, Jill en Wiesje kunnen daarover meepraten. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben ze nog een andere gezamenlijke focus.

Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die het beste en tegelijk het slechtste in hen naar boven halen. En waardoor de heks in een van hen te veel ruimte krijgt.

‘De heks in mij’ is in vier delen opgedeeld, waarin de drie hoofdpersonages hun eigen rol hebben. Meestal zit de spanning in de thrillers van Loes den Hollander in het ontdekken wie de dader van een of meerdere moorden is. In deze nieuwste thriller zit de spanning meer in het psychologische aspect. Je hebt door dat er iets is met Kaia, Jill en Wiesje… maar wat dat nu precies is?! Je probeert het als lezer zelf te ontdekken, maar de gedachten en gevoelens van de hoofdpersonages zitten deze zoektocht soms in de weg. Heerlijk hoe de auteur je op deze manier op het verkeerde spoor probeert te zetten. Of toch op het goede spoor?! Je hinkt tijdens het lezen continu op twee gedachten: wat is waarheid en wat niet? Pas als je het gehele boek hebt gelezen, weet je wat er wel en wat er niet klopte.

Den Hollander heeft een vlotte schrijfstijl en weet haar lezers goed te boeien, mede ook omdat ze gebruikt maakt van korte hoofdstukken, perspectiefwisselingen en psychologische spanning. Eén van de hoofdpersonages sprak mij wat minder aan dan de rest. Het blijft altijd knap als een auteur het voor elkaar krijgt dat je een bepaald personage niets vindt. Volgens mij is dat lastiger om voor elkaar te krijgen dan om een personage geliefd te maken. Het laatste deel van ‘De heks in mij’ geeft je alle antwoorden die je zocht. Daar blijkt de auteur nog een verrassende wending in petto hebben, die de meeste lezers waarschijnlijk niet zullen zien aankomen.

Auteur: Loes den Hollander
Titel: De heks in mij
Genre: Roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096975