Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Droombeeld

Maartje van Duiven is alweer een aantal jaren met Twan getrouwd. Ze wonen in een prachtig huis en hebben meer dan genoeg geld te besteden. Niets te klagen, zou je denken.

Als Maartje op klaarlichte dag in haar huis wordt overvallen, verandert haar leven compleet. En dat is niet de enige verschrikkelijke gebeurtenis waar ze mee te maken krijgen. Maartje komt in een achtbaan van ongeloof, verbijstering en angst terecht. Ze weet niet meer wie ze nu wel en niet kan vertrouwen. Ze besluit op zoek te gaan naar antwoorden, maar of dat voor voldoende verheldering zorgt?

Tien jaar geleden verscheen de eerste thriller van Loes den Hollander. ‘Vrijdag’ was ook mijn eerste kennismaking met deze auteur. Wat was dat een spannend debuut. Met ‘Droombeeld’ heeft Den Hollander alweer haar 20e (!) boek geschreven. Haar fans, waaronder ikzelf, zijn erg blij dat ze elk jaar twee nieuwe boeken uitbrengt.

In haar nieuwste boek volgen we drie personages: Maartje, Anouk (de beste vriendin van Maartje) en een onbekende afzender van brieven aan Maartje. De perspectiefwisselingen verlopen soepel en passen prima in het verhaal. Doordat je vanuit meerdere personen leest, krijg je als lezer meer informatie waardoor je bepaalde gebeurtenissen beter en sneller begrijpt. Alleen de zoektocht naar de onbekende afzender duurt wat langer. De auteur probeert je hiermee op het verkeerde been te zetten, maar op een gegeven moment heb je door wie het zou kunnen zijn… nét voordat dit in het verhaal onthuld wordt.

De thrillers van Den Hollander kenmerken zich door korte hoofdstukken die vlot geschreven zijn. Haar boeken lezen als een trein en staan vol verrassingen en onverwachte wendingen. Dat geldt ook voor ‘Droombeeld’. Alhoewel je sommige plotwendingen wel ziet aankomen. Dat neemt echter niet weg dat dit weer een heerlijk boek is om te lezen. Als je er eenmaal in begonnen bent, kost het moeite om het boek weg te leggen. Zoals ik wel vaker heb gedaan bij haar boeken, heb ik ook ‘Droombeeld’ in één dag uitgelezen. Ik neem me vaak voor om wat langer over het boek te doen, maar mijn nieuwsgierigheid wint meestal. Thriller- en Den Hollander-fans zullen zeker genieten van deze nieuwste thriller. Ik kijk alweer uit naar haar volgende boek…

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Droombeeld
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045209456