Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Geloof mij nooit

cover

Het huwelijk van Jochem en Pattie is vanaf het begin gebaseerd op totaal verschillende intenties. Hun liefde houdt dan ook geen stand, maar de scheiding verloopt niet bepaald soepel. Voor de buitenwereld lijkt het huwelijk van Ted en Fifi heel stabiel en gelukkig. Het einde van de relatie komt dan ook geheel onverwacht.

Dan gebeurt er iets wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie?

Het verhaal van ‘Geloof mij nooit’ wordt vanuit verschillende personages verteld. Bij de meeste hoofdstukken weet je vanuit wie je het leest. Er zijn echter een aantal schuingedrukte hoofdstukken, waarbij je lange tijd aan het raden bent vanuit wie dit geschreven is. Je hebt als lezer op een gegeven moment een vermoeden, maar pas tijdens de ontknoping ontdek je of je gelijk had of niet.

Loes den Hollander weet de interesse van haar lezers goed vast te houden. Ze heeft een vlotte schrijfstijl en ze maakt gebruik van korte hoofdstukken. Hierdoor blijft de vaart in het verhaal zitten en kun je lekker doorlezen. De auteur laat van alles in het verhaal gebeuren, maar je kunt het goed volgen. Het is heerlijk dat je als lezer als het ware mee op zoektocht gaat naar het ware verhaal achter alle personages.

Hoe verder je leest in ‘Geloof mij nooit’, hoe hoger je leestempo wordt. Op een gegeven moment heb je een sterk vermoeden wat er allemaal gebeurd is. Dan kun je alleen maar door blijven lezen om te ontdekken of dit klopt. Voor mij was de ontknoping niet helemaal verrassend, maar dat deed verder niets af aan het leesplezier. Den Hollander heeft op het einde alsnog een kleine verrassing in petto voor haar lezers. Dat maakt het verhaal wel helemaal af. Ik heb in ieder geval weer genoten van een fijne thriller van Loes den Hollander.

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Geloof mij nooit
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461097446