Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Genadeklap

Nadat er bekend is geworden wat er precies met Tamara Metselaer is gebeurd, lijkt alles weer te kloppen. Degene die schuldig is bevonden wordt berecht, en degene die geen blaam trof gaat vrijuit. Iedereen kan weer verder gaan…

Toch lijkt er ergens iets niet te kloppen. Wat is dit precies? Meerdere personen houden dit verborgen voor elkaar. Maar voor hoelang? Want waar uiteenlopende gevoelens en frustraties opgestapeld worden, kan een uitbarsting bijna niet voorkomen worden. En welke gevolgen heeft dat?

‘Genadeklap’ is het tweede en laatste deel in ‘Dossier Metselaer’. Het verhaal gaat een paar maanden verder waar het eerste deel ‘Aangetast’ is geëindigd. Mocht je dit deel nog niet gelezen hebben, dan is het raadzaam om dat eerst te doen. Pas dan kun je het vervolgverhaal goed volgen.

Zoals we van Loes den Hollander gewend zijn, bestaat ook ‘Genadeklap’ uit korte hoofdstukken die lekker vlot weglezen. Het verhaal wordt vanuit wisselende personages verteld en bestaat uit vier onderdelen, namelijk ‘De aanloop’, ‘Het samenspel’, ‘De catharsis’ en ‘De genadeklap’. De auteur gebruikt de nodige verrassingselementen, waardoor je af en toe op het verkeerde been wordt gezet. Op het einde zorgt ze voor de ultieme verrassing, en dat maakt van deze thriller weer een échte Loes den Hollander.

‘Genadeklap’ vormt een mooie afsluiting van ‘Dossier Metselaer’. En wat ik uit interviews heb begrepen, is dit voorlopig de enige keer geweest dat de auteur een (korte) serie heeft geschreven. Ze houdt het liever bij verhalen die zich binnen één boek afspelen. Ik kijk in ieder geval al uit naar haar volgende thriller.

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Genadeklap
Genre: Thriller
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045211534
Aantal pagina's: 319