Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Wacht maar af

Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg.

Langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…

Met ‘Wacht maar af’ heeft Loes den Hollander haar meest persoonlijke thriller tot nu toe geschreven. Net zoals hoofdpersonage Franka miste zij na een hersenbloeding een aantal weken uit haar leven. Ze vroeg zich af wat er in die periode gebeurd was. Dat ligt aan de basis van haar nieuwste thriller. Wat heeft de auteur een ijzersterke thriller geschreven.

Den Hollander krijgt het in ‘Wacht maar af’ voor elkaar dat je helemaal in het verhaal zit, waardoor je zelf ontzettend begint te twijfelen wie nu wel kunt vertrouwen en wie juist niet. Doordat Franka een aantal weken uit haar leven mist en je het verhaal vanuit haar leest, weet je net zoveel als haar. Door middel van de verhalen van Franka’s dierbaren probeer je je een beeld te vormen van de gemiste weken. Wat moet dat vreemd zijn voor iemand als je echt een aantal weken uit je leven mist! De auteur weet dit gevoel erg goed over te brengen op haar lezers.

De fragmenten in het andere lettertype dragen bij aan de spanning in het verhaal. Vanuit wie is dit geschreven? En wat is de relatie van deze persoon met Franka? Er zijn verschillende personages in het boek die het kunnen zijn, maar je ontdekt het pas tijdens een spannende ontknoping of je goed zat of niet. Je krijgt antwoorden op je vragen en Den Hollander heeft nog een verrassende wending voor haar lezers in het allerlaatste hoofdstuk. ‘Wacht maar af’ is een absolute aanrader om te lezen.

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Wacht maar af
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094711