Overslaan en naar de inhoud gaan

Lou Berney – November road

Franks geluk is op. Als trouwe boef onder maffiabaas Marcello leerde hij dat iedereen vervangbaar is. Nu is hij aan de beurt: hij weet iets over de moord op J.F. Kennedy en Marcello ziet hem liever dood dan levend. Het is dus tijd om te vluchten.

Charlotte is achtentwintig en moeder van twee dochtertjes. Haar man is een goedzak, maar ook een hopeloze zuipschuit en hun leven samen zit op een dood spoor. Ze wil ervandoor.

Zo ontmoeten twee vreemden elkaar onderweg. Voor Frank is Charlotte de perfecte dekmantel. Voor Charlotte is Frank haar ticket naar een nieuw leven. Charlotte ziet dat hij sterk en lief is. Frank ontdekt dat zij slim en grappig is. Ze vinden elkaar en voor het eerst wil Frank meer dan alleen overleven. Hij wil leven. Iedereen is vervangbaar behalve de vrouw van wie hij houdt. En dat kan hun beiden het leven kosten…

In het verhaal van ‘November road’ leer je de beide hoofdpersonages eerst even afzonderlijk van elkaar kennen. Je leest afwisselend over Frank en over Charlotte… totdat ze elkaar onderweg ontmoeten en hun verhaallijnen vanaf dat moment samenkomen. Leuk om te lezen hoe twee vrij verschillende personages elkaar weet te vinden en elkaar nodig blijken te hebben, elk om hun eigen reden.

Lou Berney heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal fijn leest. Hij heeft een grote en belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis - namelijk de moord op J.F. Kennedy - op een mooie manier verwikkeld in het boek. Het wordt niet even feitelijk in het verhaal vermeld, maar het zit als het ware erin verweven. Die ene schokkende gebeurtenis heeft grote gevolgen voor de beide hoofdpersonages.

‘November road’ is een prachtig en soms zelfs hartverscheurend verhaal dat van het begin tot het einde boeit. De epiloog maakt het verhaal helemaal compleet. Al met al maakt het je nieuwsgierig naar eerder werk van Berney. Hij heeft vier romans op zijn naam staan, die bekroon zijn met verschillende prijzen.

Auteur: Lou Berney
Titel: November road
Genre: Roman
Aantal pagina's: 316
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402731002