Overslaan en naar de inhoud gaan

Louise Jensen – Het zusje

Grace is de dood van haar beste vriendin Charlie nooit te boven gekomen. Ze wordt achtervolgd door haar laatste woorden “Ik heb iets vreselijks gedaan, Grace. Ik hoop dat je me kunt vergeven”. Op zoek naar antwoorden opent ze een doos met persoonlijke aandenkens en brieven van Charlie. Daarna realiseert ze zich dat ze eigenlijk maar heel weinig wist over haar hartsvriendin.

Wanneer Grace op zoek gaat naar Charlies vader, komt ze in contact met Anna, die claimt het zusje van Charlie te zijn. Voor Grace voelt het algauw alsof Anna familie is en door haar komst wordt het verlies van Charlie iets draaglijker. Maar toch lijkt er iets niet te kloppen.

‘Het zusje’ wordt vanuit Grace in het heden en het verleden verteld. Dat geeft meteen veel spanning aan het verhaal. Wat is er precies met Charlie gebeurd? Wat betekenen haar laatste woorden? En welke geheimen draagt Grace eigenlijk met zich mee? De eerste hoofdstukken roepen volop vragen op bij de lezer.

Louise Jensen weet de spanning in het gehele boek goed vast te houden. Via de hoofdstukken uit het verleden geeft ze je telkens wat informatie om uiteindelijk het geheel helemaal te begrijpen. Hoe verder je in het boek bent, hoe spannender het wordt. Je wil weten hoe alles in elkaar zit en daarom blijf je doorlezen. Bij de ontknoping heeft de auteur nog enkele verrassingen voor haar lezers.

Met ‘Het zusje’ heeft Jensen een spannend en boeiend debuut geschreven. In het Verenigd Koninkrijk heeft ze bijna 500.000 exemplaar van haar debuutthriller verkocht. Hopelijk blijft ze schrijven en volgen er nog meer spannende verhalen van haar hand.

Auteur: Louise Jensen
Titel: Het zusje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400508439