Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucy Foley – De jachtpartij

Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.

Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar. Maar wie?

De spanning is in ‘De jachtpartij’ vanaf de eerste bladzijde te snijden. Lucy Foley heeft er namelijk voor gekozen om heden en verleden af te wisselen in het boek. Echter… tussen heden en verleden zitten maar een aantal dagen. Daardoor heb je continu het gevoel dat je iets groots op het spoor bent, maar je weet in het begin niet precies wat. De auteur houdt haar lezers meteen vanaf het eerste hoofdstuk in haar greep. Je wil gewoon lekker blijven lezen in deze thriller.

Foley geeft meerdere personages een grotere rol in het verhaal. Je leert ze hierdoor wat beter kennen én je krijgt meer informatie te horen dan de anderen in het boek. Dat verhoogt de spanning nog meer. Ook de duistere omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, speelt daarbij een rol. De auteur bouwt een spannend en interessant moordmysterie op. Erg knap gedaan!

Richting het einde van het verhaal ga je voor je gevoel nog sneller lezen. Je wil weten hoe alles in elkaar steekt en wat er zich precies heeft afgespeeld. Maar of je dat allemaal van tevoren hebt zien aankomen…?! ‘De jachtpartij’ is een absolute aanrader om te lezen voor thrillerliefhebbers.

Auteur: Lucy Foley
Titel: De jachtpartij
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022588376