Overslaan en naar de inhoud gaan

Lulu Taylor – Wintergeheimen

In 1965 trouwt Alexandra Crewe met de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht, maar het huwelijk blijkt al snel een grote vergissing. Dus als de ware liefde zich aandient, kan Alexandra de verleiding niet weerstaan en volgt ze haar minnaar naar zijn prachtige kasteel in Dorset, Fort Stirling. Dan slaat het noodlot toe, en vraagt Alexandra zich af of dit haar straf is voor het verlaten van haar man.

Decennia later is Delilah Young de nieuwe kasteelvrouwe van Fort Stirling. Ze is dol op haar man en is vast van plan het wat trieste kasteel op te vrolijken met vreugde, gelach en kinderstemmen. Maar leugens uit het verleden blijken ook in het heden door te werken, en Delilah ontdekt dat je sommige geheimen beter met rust kunt laten.

Het eerste dat opvalt als je ‘Wintergeheimen’ ziet, is de prachtige kaft. De rode details vallen meteen op. Als je dit boek in de bibliotheek of de boekhandel ziet liggen, zal je aandacht er vrijwel meteen naartoe getrokken worden. Gelukkig is niet alleen de buitenkant van het boek interessant, maar geldt dat ook voor het verhaal zelf.

Na een mysterieuze proloog begint het verhaal. Lulu Taylor weet de aandacht van haar lezers meteen vast te pakken. Je leest het verhaal namelijk afwisselend vanuit het verleden en het heden. Doordat het verhaal niet chronologisch verteld wordt, blijft de spanning continu aanwezig. Wat is er vroeger allemaal gebeurd? En wat heeft dat voor gevolgen voor het heden? Wie is wie precies allemaal? Welke geheimen kent het kasteel? Hoe verder je leest, hoe spannender én mysterieuzer het wordt. Dat zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen totdat je het boek uithebt. Knap hoe de auteur dat voor elkaar heeft gekregen.

Taylor heeft met ‘Wintergeheimen’ een hele spannende en boeiende thriller geschreven. Ideaal om tijdens een koude of natte (winter)dag thuis op de bank onder een dekentje en met een kopje thee erbij te lezen. Je zult merken dat de tijd die dag voorbij vliegt… en dat jij door het boek heen wil vliegen.

Auteur: Lulu Taylor
Titel: Wintergeheimen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022585504