Overslaan en naar de inhoud gaan

Lydian Coppus – De liefdesdeal

Als zijn zus hem onverwacht opzadelt met haar puppy, zit Casper met een probleem. Over twee dagen vertrekt hij naar New York om voor zijn belangrijkste klant een miljoenendeal te sluiten. De enige vrouw die hem kan helpen is de eigenzinnige eigenaresse van een dierenwinkel. Linde is alles wat hij níét zoekt in een vrouw, en toch krijgt hij haar niet uit zijn hoofd.

Linde bekijkt geamuseerd de geagiteerde man die in een strak maatpak in haar winkel staat. Hij weet zich duidelijk geen raad met de schattige puppy die hij bij zich heeft. Ze ziet wel dat onder dat pak een zeer aantrekkelijke man schuilgaat. De aantrekkingskracht knettert tussen de twee tegenpolen. Toch houdt Casper zich vast aan zijn stugge overtuiging dat een relatie niets meer is dan een zakelijke transactie, een aanpak die hij gewend is als fiscalist op de Zuidas. Kan Linde hem overtuigen dat liefde zoveel meer is? Of neemt ze genoegen met het spannende aanbod dat Casper haar doet?

In het verhaal van ‘De liefdesdeal’ heb je te maken met twee hoofdpersonages: Linde en Casper. Je leest het boek grotendeels vanuit Linde, waardoor je haar het beste leert kennen. Maar stukje bij beetje kom je ook meer te weten over Casper. Lydian Coppus heeft met hen twee leuke personages neergezet. Af en toe miste ik wel wat diepgang in het verhaal, maar je moet gewoon in je achterhoofd houden dat je een kort verhaal aan het lezen bent waar niet veel ruimte is om overal uitgebreid op in te gaan. Ik had graag wel wat meer over Caspers verleden willen lezen. Nog even terug naar de personages: er zitten ook twee hele fijne bijpersonages in: Cara (de zus van Casper) en Oscar (de beste vriend van Linde). Deze twee personen geven het verhaal wat extra kleur. Heerlijk!

Coppus heeft een fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker vlot leest. Je moet het trouwens niet erg vinden om steamy scènes te lezen, want die komen geregeld voorbij. In het dankwoord van de auteur wordt uitgelegd waarom ze hiervoor gekozen heeft. Die reden vond ik erg hilarisch (vooral ook omdat mijn man hetzelfde beroep heeft als Casper). Tijdens het lezen vond ik niet al die scènes even nodig, maar na het lezen van het dankwoord begreep ik de auteur daar wel beter in.

Al met al is ‘De liefdesdeal’ een prima boek om lekker even tussendoor te lezen. Als je er eenmaal in begonnen bent, dan lees je het in één ruk uit (als je daar de tijd voor hebt). Dat is altijd een pluspunt voor een boek. Prima eerste kennismaking met deze auteur.

Auteur: Lydian Coppus
Titel: De liefdesdeal
Genre: Roman
Aantal pagina's: 176
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021039954