Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Robin – Schimmendans

Blaze is zeventien jaar oud, een getalenteerde breakdancer… en een medium. Als de engel Eli hem benadert om hem te helpen met een rondspokende Schim die de boel onveilig maakt op een balletschool, gaat Blaze op onderzoek uit.

Als hij daar de balletdanseres Saffron ontmoet, valt alles wat hij denkt te weten over de Schimmenwereld in duigen. Er zijn geheimen waar Blaze nooit van heeft geweten. Geheimen, die zijn leven voor altijd zullen veranderen.

‘Schimmendans’ is het tweede deel uit de Schimmenwereld-serie. In dit deel wordt een ander soort persoon uit deze fantasiewereld belicht, namelijk een medium. In principe is het een losstaan verhaal, maar Lynn Robin legt in dit deel wel weer wat meer uit over de Schimmenwereld. Stukje bij beetje ontdek je door de delen heen hoe deze wereld nu precies in elkaar zit. Daarom is het wel handig om de boeken op de juiste volgorde te lezen.

Robin heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl, waardoor ‘Schimmendans’ lekker leest. Je hebt het zo uit, maar dat komt ook omdat het een relatief kort verhaal is. Nadat dit verhaal over Blaze is geëindigd, lees je - net zoals in het voorgaande deel - nog twee bonusverhalen. Deze geven extra uitleg over de hoofdpersonages uit het boek. Dat heeft de auteur handig gedaan. Daardoor begrijp je hen namelijk nog wat beter.

De Schimmenwereld-reeks is absoluut een aanrader voor liefhebbers van fantasyboeken. Dit tweede deel maakt mij in ieder geval nieuwsgierig naar het volgende boek. Wie uit de Schimmenwereld zal dan centraal staan?

Auteur: Lynn Robin
Titel: Schimmendans
Serie: Schimmenwereld
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 124
Uitgeverij: Smashwords Edition
ISBN: 9781370365845