Overslaan en naar de inhoud gaan

Lynn Robin – Schimmenlied

De zeventienjarige Lily rouwt na een half jaar nog steeds om haar vriendje, Mason, die is omgekomen in een auto-ongeluk. Ze deden alles samen. Met hem kon ze muziek maken als met geen ander. Ze wil hem terug.

Door een ouijabord te gebruiken probeert ze contact met hem te leggen – maar in plaats daarvan opent ze een poort. De poort naar de Schimmenwereld; de wereld tussen leven en dood, het rijk van geesten, engelen en demonen. Een engel vertelt haar dat Mason gevangen zit in het Schimmenmeer en dat Lily de enige is die hem kan helpen te ontsnappen. Komt ze hier zelf nog levend uit?

In ‘Schimmenlied’ maken we kennis met Lily. Ze wil weer in contact komen met haar overleden vriend. Het maakt haar niet uit hoe. Lynn Robin laat vanaf de eerste hoofdstukken de wanhoop en het verdriet van Lily duidelijk naar voren komen. Daardoor leef je meteen mee met Lily.

Vanaf het moment dat Lily in de Schimmenwereld terecht komt, lijkt het verhaal pas écht te gaan beginnen. De omgeving en de andere personages worden duidelijk omschreven door Robin. Je begint de Schimmenwereld steeds beter voor je te zien. Knap gedaan!

Wat nog het meest knappe aan het verhaal is, zijn de verrassende wendingen die je als lezer niet ziet aankomen. Dat maakt het een prettig boek om te lezen. Ik ben wel heel benieuwd of ze zulke verrassingen ook nog in de andere delen gaat gebruiken of dat de auteur haar lezers dan met iets anders zal gaan verrassen. ‘Schimmenlied’ maakt in ieder geval nieuwsgierig naar de rest van de serie.

Auteur: Lynn Robin
Titel: Schimmenlied
Serie: Schimmenwereld
Genre: Fantasy
Aantal pagina's: 124
Uitgeverij: Smashwords Edition
ISBN: 9781370174959