Overslaan en naar de inhoud gaan

Maaike Möllmann – Laat me met rust

Het brommende geluid van de scooter achtervolgt Tess nog altijd in haar slaap. Soms, heel soms, denkt ze terug aan hoe bijzonder ze zich voelde. Ze was het gelukkigste meisje van de stad.

Tess denkt aan de momenten dat hij haar terugbracht naar haar eenzame fiets op school. En dat ze eigenlijk geen afscheid wilde nemen... Een vuil, doordacht plan was het. Dat weet ze nu. Hoe heeft ze zich zo kunnen vergissen?

‘Laat me met rust’ is het debuut van Maaike Möllman. En ze heeft ervoor gekozen om meteen een heftig onderwerp te kiezen. Knap! Hoe is het om verliefd te zijn en later te ontdekken dat hij “een foute jongen” is? Welke gevolgen kan dit hebben?

In begrijpelijke en gemakkelijke taal vertelt Möllman het verhaal van Tess, een meisje dat zich dolgelukkig voelde maar waar verandering in is gekomen. Via terugblikken ontdek je als lezer wat er precies met Tess is gebeurd. Om te ontdekken wat dat precies is, raad ik je aan het boek te lezen. Het is niet niets in ieder geval.

Voor volwassen lezers komt het verhaal soms wat kinderlijk over, met name sommige (liefdes)gedachten van de personages. Maar de schrijfstijl en –wijze passen perfect bij de doelgroep. Het verhaal leest vlot door en geeft je stof tot nadenken. ‘Laat me met rust’ is een aanrader om te lezen voor de jeugd (en hun ouders) om de dingen die Tess meemaakt proberen te voorkomen.

Auteur: Maaike Möllmann
Titel: Laat me met rust
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 176
Uitgeverij: Taalkwestie
ISBN: 9789082465914