Overslaan en naar de inhoud gaan

Madelein Kerseboom – De Hot Daddy list

Alice werkt met veel plezier als leidster op de buitenschoolse opvang. Ze heeft een leuke kleutergroep en gezellige collega's: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel. Met z'n drieën bespreken ze veelvuldig hun favoriete onderwerp, de Hot Daddy List, een zelfbedachte "lijst' met de leukste papa's van de bso. Met stip op nummer 1 staat John, de knappe vader van de vierjarige Sara.

Niet alleen in haar werk, maar ook in de relatie met haar vriend Daan is Alice heel gelukkig. Drie jaar geleden is ze ingetrokken in zijn huurappartement in Utrecht en nu zijn ze op zoek naar een koophuis van hen samen. Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar leven volledig op z'n kop.

‘De Hot Daddy list’ is mijn eerste kennismaking met Madelein Kerseboom. Ze heeft een prima schrijfstijl. De verschillende personages komen goed tot hun recht, waardoor je een goede voorstelling van hen kan maken. Met name Alice had wat mij betreft wel wat meer diepgang mogen krijgen. Ze heeft een en ander meegemaakt, waardoor je nog meer over haar te weten wil komen dan nu het geval is. Je ziet wel verschil voor én na “de onverwachte gebeurtenis”, maar daar had je wat meer van verwacht.

Door de titel ‘De Hot Daddy list’ ga je ervanuit dat deze lijst een grote rol binnen het boek heeft. Deze lijst wordt af en toe besproken door de drie collega’s, maar had niet per se de titel van het boek hoeven krijgen. Het is overigens wel een titel waardoor je nieuwsgierig wordt naar het verhaal én waardoor je benieuwd bent of medewerkers van een kinderopvang of bso daadwerkelijk zo’n lijst hebben. Het dekt alleen niet helemaal het verhaal.

Kerseboom durft het aan om niet alleen luchtige maar ook wat zwaardere thema’s te behandelen. Dat verwerkt ze op een mooie manier binnen het verhaal. De auteur werkt wel naar een ietwat voorspelbaar einde toe. Dat is op zich niet erg, alleen had het einde wat uitgebreider uitgewerkt mogen werken. Andere (bij)zaken hadden wellicht wat korter beschreven kunnen worden, zodat er meer ruimte voor het einde was. Al met al is ‘De Hot Daddy list’ een fijn boek om lekker tussendoor te lezen.

Auteur: Madelein Kerseboom
Titel: De Hot Daddy list
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460684203