Overslaan en naar de inhoud gaan

Manuela Inusa – De theewinkel vol geluk

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling.

Van heinde en verre komen mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

‘De theewinkel vol geluk’ is het eerste deel in de Valerie Lane serie van Manuela Inusa, waarin een gezellig winkelplein centraal staat. In dit eerste boek is Laurie het hoofdpersonage.

Het verhaal van ‘De theewinkel vol geluk’ wordt verteld vanuit Laurie. Je leert haar en haar winkel goed kennen. Ook ontdek je al snel dat ze twee kanten heeft. Ze is een hardwerkende ondernemer met een succesvolle zaak én ze is een jonge vrouw die op zoek is naar de liefde maar er niet teveel voor durft te ondernemen. Op het eerste vlak heb je enorm veel respect voor haar; op het tweede vlak wil je haar soms een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven.

Inusa heeft een fijne, beeldende schrijfstijl waardoor met name het winkelpleintje helemaal tot leven komt voor de lezer. Heerlijk! Je krijgt tijdens het lezen echt zin om een kopje thee te gaan drinken bij Laurie of om daar gewoon even rond te gaan snuffelen. Het is altijd fijn als een auteur het verhaal als het ware echt tot leven weet te toveren.

Met plezier heb ik ‘De theewinkel vol geluk’ gelezen. Toch stoorde ik me af en toe aan het hoofdpersonage. Zo krachtig ze is als ondernemer, zo onzeker is ze in haar privéleven. Zelfs als het haar steeds beter voor de wind gaat, blijft ze heel onzeker. Je krijgt wel een klein inkijkje hoe dat komt, maar het verklaart niet al haar gedrag. Ach, je gunt haar gewoon de wereld… en je hoopt dat ze dat zichzelf ook gaat gunnen. Al met al is het een fijne roman en ben je nieuwsgierig naar de andere winkeliers die in de rest van de serie omstebeurt centraal zullen staan.

Auteur: Manuela Inusa
Titel: De theewinkel vol geluk
Serie: Valerie Lane
Genre: Roman
Aantal pagina's: 272
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022593394