Overslaan en naar de inhoud gaan

Maranke Rinck – Bob Popcorn

Wanneer Ellis op een dag popcorn maakt in de magnetron, gebeurt er iets vreemds. Een van de maïskorrels poft niet, maar zwelt op tot hij zo groot is als een kiwi. Er ploppen twee armpjes tevoorschijn en twee beentjes. Ellis staart de korrel aan, die nu een gezichtje heeft waarmee hij woedend terugkijkt…

Het maïsmannetje heet Bob, en is geen gemakkelijk type. Hij slaapt niet, eet onvoorstelbaar veel en is nogal humeurig. Na een tijdje krijgt Ellis er genoeg van. Bob moet weg, maar waar laat je een reusachtige levende popcorn met driftbuien?

Op de achterflap van dit boek staat het volgende vermeld: Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Daarom is de serie ‘Tijgerlezen’ ontwikkeld voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. ‘Bob Popcorn’ is uitermate geschikt voor de iets geoefende lezer en is ook erg leuk om voor te lezen.

Maranke Rinck heeft met ‘Bob Popcorn’ een geweldig, leuk en grappig boek geschreven. Meteen vanaf het begin word je meegenomen in een spannend en leuk avontuur. De zinnen zijn niet te lang, waardoor het een goede oefening is om zelf te leren lezen. De illustraties van Martijn van der Linden passen erg goed bij het verhaal. Zo komen de personages en hun belevenissen nog meer tot leven. Heerlijk om te zien hoe een maiskorrel uitgroeit tot de enige echte Bob Popcorn. Fantasie genoeg binnen dit verhaal.

Leuk detail is dat Rinck sommige zinnen uit het verhaal binnen de illustraties heeft opgenomen. Daarom word je getriggerd om alles te bekijken. Je leest niet alleen de tekst, maar je kijkt ook goed wat de afbeeldingen je willen vertellen. Erg leuk gedaan. Niet alleen kinderen zullen van ‘Bob Popcorn’ genieten; ook de volwassen voorlezer zal dit gekke figuurtje kunnen waarderen. Kom maar op met deel 2.

Auteur: Maranke Rinck
Illustrator: Martijn van der Linden
Titel: Bob Popcorn
Serie: Bob Popcorn
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 160
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045122809