Overslaan en naar de inhoud gaan

Maranke Rinck – De Popcorn spion

Ellis en de explosieve popcorn Bob zijn inmiddels de beste maatjes. Ze hebben samen een geheim project. Omdat hun school een gezonde school is geworden, delen ze stiekem popcorn uit.

Maar Bob en Ellis lopen gevaar. Hun geheim dreigt verraden te worden. En de baas van de popcornfabriek wil Bob terughalen. Gelukkig ontpopt Bob zich tot een geweldige spion!

Op de achterflap van dit boek staat het volgende vermeld: Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Daarom is de serie ‘Tijgerlezen’ ontwikkeld voor beginnende lezers van 5 tot 9 jaar. ‘De Popcorn spion’ is uitermate geschikt voor de iets geoefende lezer en is ook erg leuk om voor te lezen.

Na het geweldige eerste deel heb je meteen zin om verder te lezen over Ellis en haar bijzondere popcorn-mannetje. Wat heerlijk dat ze terug zijn in het tweede deel ‘De Popcorn spion’. Maranke Rinck heeft wederom een leuk en spannend verhaal geschreven, waarbij de illustraties van Martijn van der Linden uitstekend bij passen. Net zoals in het eerste boek worden sommige zinnen uit het verhaal in de illustratie verwerkt.

‘De Popcorn spion’ gaat verder waar het vorige deel is gestopt. Je krijgt wel een korte terugblik naar het vorige verhaal, maar het is wel het fijnste als je de boeken op de juiste volgorde leest. Zo weet je precies wat er allemaal is gebeurd én het zijn gewoon hele leuke boeken om te lezen. Rinck weet haar jonge doelgroep goed te boeien door de afwisseling tussen leuke en spannende elementen. De zinnen zijn goed te lezen voor beginnende lezers. Kortom: een win-winsituatie om op een leuke manier te leren lezen.

Het einde laat ruimte over voor een derde deel. Op de achterkant van het boek staat dat het derde boek in het voorjaar van 2021 zal verschijnen. Ik kijk er al naar uit…

Auteur: Maranke Rinck
Illustrator: Martijn van der Linden
Titel: De Popcorn spion
Serie: Bob Popcorn
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 200
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045124520