Overslaan en naar de inhoud gaan

Marelle Boersma – Ciao Sicilia

Vanaf het moment dat Anne de envelop in een brievenbus laat vallen, weet ze dat écht niet meer terug kan. Ze laat alles achter. Haar werk, haar vriendschap met Daan, haar huwelijk met Benny… Haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ze vertrekt naar het Italiaanse eiland Sicilië om een nieuwe start te maken. Ze hoopt daar het geluk te vinden en vooral ook dat ze nooit gevonden zal worden. Maar kun je je verleden zomaar achter je laten?

Na een aantal thrillers waarin steeds een ander maatschappelijk thema centraal stond, is Marelle Boersma begonnen aan een reeks ‘Ik vertrek-thrillers’. De reeks zal als losstaande serie te lezen zijn, waarin telkens andere personages centraal staan. De eerste thriller ’Chateau de Provence’ verscheen vorig jaar en speelde zich af in Frankrijk.

In ‘Ciao Sicilia’ wordt het verhaal voornamelijk vanuit Anne verteld. Heel af en toe zit er een hoofdstuk vanuit een ander personage bij. Die hoofdstukken zorgen er voornamelijk voor dat je als lezer het gehele verhaal uiteindelijk begrijpt. Je leert Anne redelijk goed kennen. Boersma heeft haar voldoende diepgang gegeven om een goed beeld te vormen van haar, haar verleden en haar reden om te willen vertrekken. Door de beeldende schrijfstijl zie je niet alleen de personages goed voor je, maar ook de omgeving waarin ze zijn.

‘Ciao Sicilia’ heeft het label “thriller” gekregen. Het boek leest echter meer als een spannende roman. Er gebeuren zeker een aantal spannende zaken in, maar het verhaal gaat voornamelijk om het personage Anne en de ontwikkeling die zij doormaakt. Dat is interessant om te lezen. Alleen doordat je denkt dat je een thriller aan het lezen bent, verwacht je wat meer spanning in het verhaal. Dat neemt echter niet weg dat Boersma een interessant boek heeft geschreven. Je waant je zelfs even in Italië met al haar schoon- en heerlijkheden. En wie wil daar nu niet af en toe even naartoe kunnen?!

Auteur: Marelle Boersma
Titel: Ciao Sicilia
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093615