Overslaan en naar de inhoud gaan

Marelle Boersma – De engel van Sevilla

Het is Sascha gelukt om haar twee passies te combineren: haar voorliefde voor Spanje en haar drijfveer om voor anderen te zorgen. Ze krijgt een droombaan in een resort in de zonnige stad Sevilla en gaat het avontuur aan.

Haar baas vindt haar meer dan leuk, en dat hun liefde geheim moet blijven maakt hun relatie extra spannend. Dan valt er een dode in het resort. Was dit een natuurlijke dood? Of is er meer aan de hand?

‘De engel van Sevilla’ is het nieuwste deel in de Ik vertrek-reeks van Marelle Boersma. Je kunt deze boeken los van elkaar lezen. Ze hebben met elkaar gemeen dat het hoofdpersonage in het buitenland een nieuwe start gaat maken, maar ieder boek kent verder een afgerond verhaal.

Het verhaal van ‘De engel van Sevilla’ wordt vanuit meerdere personages verteld. Je ontdekt al gauw hoe deze personen met elkaar verbonden zijn. Dat geeft dit boek wel een extra lading, aangezien je soms al iets meer weet dan de personages uit het boek. Daardoor wil je door blijven lezen, omdat je benieuwd bent hoe het verder zal gaan. De fijne schrijfstijl van Boersma draagt daar ook aan bij. Ze weet met kleine cliffhangers en subtiele aanwijzingen de aandacht van de lezer goed vast te houden. Je gaat als het ware meespeuren naar wat er nu allemaal aan de hand is in het Spaanse verzorgingshuis. Dat blijkt niet allemaal te zijn zoals het op het eerste ogenblik lijkt. Heerlijk!

De ontknoping is spannend en verloopt vlot. Van sommige zaken had je een vermoeden, maar de auteur weet hier nog wel een verrassende twist aan te geven. Je krijgt alle antwoorden waar je naar op zoek was (én meer…). Al met al beleef je een aantal boeiende en spannende leesuurtjes met ‘De engel van Sevilla’. Wat mij betreft, is dit één van de beste boeken uit de Ik vertrek-serie. ’Terug naar Cornwall’ blijft nog wel mijn favoriet tot nu toe.

Auteur: Marelle Boersma
Titel: De engel van Sevilla
Serie: Ik vertrek
Genre: Roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096906