Overslaan en naar de inhoud gaan

Mariëtte Middelbeek - Revanche

Lena en Robbert hebben het goed: een mooi huis, allebei een leuke baan en twee heerlijke kinderen. Aan dat geluk komt plotseling een einde als hun driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd. De politie werkt met man en macht aan de zaak, maar tast in het duister over de daders. Hoewel Lena en Robbert niet extreem rijk zijn, hebben Lena's ouders wel een kapitaal opgebouwd. Is dat het geld waar de ontvoerders op uit zijn?

Lena heeft er, net als Robbert, alles voor over om Bibi terug te krijgen. Maar net wanneer ze daar dichtbij lijken te zijn, loopt niets meer zoals gepland. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op wie Lena eigenlijk echt kan vertrouwen.

De proloog van 'Revanche' roept meteen een aantal vragen op. Wat is er gebeurd? Wie hebben daarbij een rol gespeeld? Wat heeft dat met de rest van het verhaal te maken? Als lezer word je op deze manier getriggerd om verder te gaan lezen.

Mariëtte Middelbeek vertelt het verhaal vanuit een aantal personages. Niet alleen Lena staat centraal, maar je leest bijvoorbeeld soms ook een hoofdstuk vanuit één van de rechercheurs. Dat geeft het verhaal wat extra's, aangezien je op deze manier soms al meer te weten komt dan de personages zelf. Het enige dat je wellicht mist, is hoofdstukken of fragmenten vanuit de dader (zonder dat je weet wie dat is). Dat geeft je altijd wat extra informatie over het motief en hoe de ontvoering verder gaat.

Als lezer ga je mee op zoek naar de ontvoerder. Middelbeek geeft je verschillende hints, die je niet altijd op het goede spoor zetten. Na een bepaalde gebeurtenis komt alles ineens in een stroomversnelling. Zou dat bij een echte ontvoering ook zo gaan? Hopelijk kom ik daar nooit persoonlijk achter. De ontknoping is niet geheel verrassend, zeker niet voor de doorgewinterde thrillerliefhebber. Al met al is 'Revanche' een prima thriller waarin je lekker door blijft lezen. Je wil tenslotte weten hoe alles in elkaar steekt én hoe het met de kleine Bibi afloopt.

Auteur: Mariëtte Middelbeek
Titel: Revanche
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 375
Uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460684159