Marianne Busser en Ron Schröder – De kikkertjes gaan op pad

Zes kikkertjes vertrekken 's ochtends naar school. Ze mogen niet te laat komen, maar ze moeten ook blijven opletten. Het gaat meteen al mis...

Een van de kikkertjes loopt tegen een paal en heeft een dikke bult op haar hoofd. Een andere kikker laat zijn appel vallen en rent die achterna, maar hij kijkt niet goed na en valt zo op zijn neus. Zullen de andere kikkertjes wel ongedeerd blijven? En komen ze op tijd op school?

Marianne Busser en Ron Schröder hebben al veel kinderboeken op hun naam staan. ‘De kikkertjes gaan op pad’ is hun nieuwste boek. Het is een leuk en leerzaam verhaal over hoe je veilig in het verkeer kan gaan. Daarbij schuwen de auteurs het niet om de kikkertjes allerlei gevaarlijke situaties te laten ondergaan. Maar… het maakt het jonge lezerspubliek wel een hoop duidelijk.

Busser en Schröder hebben het verhaal op rijm geschreven. Dat maakt het extra leuk en gemakkelijk om (voor) te lezen. De illustraties van Sam Loman maken het verhaal helemaal compleet. Na het lezen van ‘De kikkertjes gaan op pad’ weten kinderen nog beter hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen gedragen.

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Titel: De kikkertjes gaan op pad
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000360321

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.