Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne Busser en Ron Schröder – Dierentuinverhaaltjes voor het slapengaan

Koning Bobbel gaat samen met de koningin gezellig naar de dierentuin. Ze vullen een kruiwagen met koekjes en gebakjes om de dieren eens lekker te verwennen. Ze leren een papegaai ‘poepneus’ zeggen, ze zien paarden rondlopen in hun pyjama, en ze maken een foto van een olifantenkeutel voor in hun koninklijke keutel-fotoboek.

Ze hebben het zo naar hun zin, dat ze wel voor altijd in de dierentuin willen blijven. Maar dat kan natuurlijk niet. Of toch wel…?

In ‘Dierentuinverhaaltjes voor het slapengaan’ staan enkele korte verhalen, waarin koning Bobbel en zijn koningin de leukste avonturen in de dierentuin beleven. Dat doen ze niet alleen, maar hun lakei is er telkens weer bij. Marianne Busser en Ron Schröder hebben met deze koning en koningin twee leuke personages gecreëerd. Ze zijn leuk, grappig en een beetje gek, waardoor ze goed in de smaak zullen vallen bij de jonge doelgroep. De illustraties vormen een mooie aanvulling op de verschillende verhaaltjes.

Elk verhaaltje in ‘Dierentuinverhaaltjes voor het slapengaan’ kent een afsluiting en tegelijkertijd horen ze allemaal bij elkaar. Qua lengte zijn het ideale verhalen om voor het slapengaan voor te lezen. Ze duren niet te lang, kennen een begin en een einde en hebben meerdere leuke afbeeldingen. Busser en Schröder weten hoe ze een leuk kinderboek moeten maken.

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Titel: Dierentuinverhaaltjes voor het slapengaan
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 39
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789048837793