Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne Busser & Ron Schröder – Het voorleesboek voor de allerliefste tante

Speciaal voor alle tantes die hun neefjes en nichtjes willen voorlezen, is er ‘Het voorleesboek voor de allerliefste tante’. Het staat vol vrolijke, leuke en grappige verhaaltjes en versjes, waarin natuurlijk iedere keer een tante centraal staat.

Het mannenkoor eet graag bij hun tante, maar ze zijn niet dol op groentes. Naar het circus gaan met je tante is hartstikke leuk, alleen moet je wel goed luisteren. Want anders gebeuren er onverwachte dingen. En wat geef je je tante als ze jarig is? Dit en vele andere onderwerpen komen voorbij.

Tien jaar geleden werd ik voor het eerst tante van een nichtje. Wat vond ik dat spannend en geweldig tegelijkertijd. In die tijd was er nog weinig dat speciaal gericht was op tantes (en ooms). Inmiddels ben ik trotse tante van twee nichtjes en een neefje, en richt de markt zich steeds meer op tantes. ‘Het voorleesboek voor de allerliefste tante’ is daar een mooi voorbeeld van.

Met veel plezier heb ik dit boek van Marianne Busser en Ron Schröder gelezen. Wat heeft dit schrijversduo een leuke schrijfstijl, waardoor elk verhaaltje en elk versje een feestje is om te lezen of om voor te lezen. De onderwerpen zijn herkenbaar voor (jonge) kinderen en zorgen regelmatig voor een grote lach op je gezicht. De illustraties van Dagmar Stam maken het helemaal compleet.

Een van mijn favoriete verhalen was ‘Een bijzondere verrassing’, dat verdeeld over twee delen in het boek staat. Dat houdt de spanning in het verhaal langer vast. Daarnaast is het erg grappig, vooral ook voor (groot)ouders. Dit boek ga ik zeker nog vaak met mijn eigen nichtjes en neefje lezen. Of ik laat me voorlezen door hen. Nu is het nog wachten tot er een variant voor de allerliefste oom verschijnt… ;-)

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder
Titel: Het voorleesboek voor de allerliefste tante
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 48
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000349241