Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraaten – De schaduwkoningin

Het gerucht gaat dat in de stallen van het paleis van Winchester een baby te vondeling is gelegd. Isa weet wie de ouders van het meisje zijn en moet dit levensgevaarlijke geheim koste wat kost bewaren. Ze laat het meisje, Elvina, samen met haar eigen zoontje Arthur opgroeien in een afgelegen burcht.

Als ze ouder worden gaan Elvina en Arthur regelmatig paardrijden in de omgeving. Tot ze op een dag niet thuiskomen…

Met ‘De Schaduwkoningin’ laten Marianne en Theo Hoogstraten wederom zien dat zij weten hoe ze een interessante en spannende historische roman moeten schrijven. Je wordt vanaf de proloog meegenomen in het verhaal en je bent benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren en hoe een en ander zal gaan aflopen.

In het begin van het verhaal is het wennen aan de verschillende namen die voorbij komen. Je bent soms even zoekende wie wie nu precies is en bij wie ze precies horen, ook al zitten er veel “oude bekenden” tussen uit het vorige deel ‘Dans om de troon’. Hoe verder je in het
boek bent, hoe beter je voor ogen hebt hoe het allemaal in elkaar steekt en hoe gemakkelijker het dan allemaal te volgen is.

De auteurs Hoogstraaten hebben een prettige schrijfstijl en verweven op een mooie manier historie en fictie. In het nawoord ontdek je precies wat uit de geschiedenis komt en wat de auteurs erbij hebben verzonnen. Dat nawoord heeft hierdoor echt een toegevoegde waarde aan het gehele verhaal.

Richting het einde van ‘De Schaduwkoningin’ zit je zo in het verhaal dat je eigenlijk niet meer wil stoppen met lezen. Je leeft met een aantal personages enorm mee en je hebt bepaalde verwachtingen voor hen. Maar of die allemaal uitkomen… daarvoor moet je het boek zelf gaan lezen. Het enige dat ik daarover nog kwijt wil: WAT EEN EINDE! Aanrader om te gaan lezen, zeker als je graag historische romans leest.

Auteurs: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: De schaduwkoningin
Genre: (Historische) roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461095152