Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraaten – Een middag aan zee

Veertien jaar geleden verdween Marga’s 4-jarige dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost. Hoewel Marga - zo goed en zo kwaad als het kan - haar leven weer heeft opgepakt, heeft ze de verdwijning nooit helemaal kunnen verwerken. Ze hoopt ooit antwoord te krijgen op de vraag wat er nu precies met Angela is gebeurd.

Op een dag krijgt Marga een geheimzinnige mail waarin staat dat ze niet meer aan de verdwijning moet denken, omdat de waarheid daarover te verschrikkelijk is. Wie is de afzender van deze mail? En wat weet hij/zij over Angela? Marga pakt deze laatste strohalm vast en gaat op onderzoek uit. Zou ze na veertien jaar eindelijk te weten komen waar Angela is gebleven?

‘Een middag aan zee’ begint met een spannende proloog, die een aantal vragen oproept en er daarmee voor zorgt dat je meteen in het boek zit. Wie is Angela? Waar is ze gebleven? Wie waren er allemaal aanwezig op het strand toen Angela ineens verdween? Marianne en Theo Hoogstraaten weten hoe ze een thriller op een spannende en pakkende manier moeten openen, en houden deze spanning in het gehele boek vast.

Stukje bij beetje geven de auteurs informatie over de vermissing. Je wordt steeds nieuwsgieriger wat er nu eigenlijk met Angela is gebeurd. Als lezer probeer je zelf te bedenken wat er zich die bewuste middag heeft afgespeeld. De auteurs zetten je regelmatig op het verkeerde been, wat uiteindelijk resulteert in een zeer verrassende ontknoping. Hier hebben ze op een goede en geloofwaardige manier naartoe geleefd.

‘Een middag aan zee’ is een zeer vlot geschreven verhaal en geeft je een aantal spannende leesuurtjes.

Auteur: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: Een middag aan zee
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091277