Marianne en Theo Hoogstraaten – Zondeval

Emilia heeft de verloren gewaande brieven van Michelangelo in haar bezit. Maar er zijn meer mensen die deze brieven - vanwege hun explosieve inhoud - in handen zouden willen krijgen. Al snel beseft Emilia dat de jacht op haar geopend is. En niet alleen zij is niet meer veilig…

Florence 1526. Mire heeft Angelina en Michael, haar twee kinderen, allebei iets nagelaten waarmee ze hun een bezorgde toekomst dacht te bezorgen. Niet lang na haar dood reizen de twee samen naar Rome om Michaels vader te zoeken. Die reis verloopt niet zonder slag of stoot. Als dat maar geen verdere gevolgen heeft…

Na de spannende boeken ’Bloedlink’ en ’De verleidsters’ vormt ‘Zondeval’ de afsluiting van de trilogie met Emilia in de hoofdrol. Marianne en Theo Hoogstraaten hebben dit verhaal op een interessante manier afgerond.

Het verhaal begint met een spannende proloog, waarna je terug in de tijd gaat naar de 16e eeuw. Net zoals in de voorgaande delen wordt het verhaal afwisselend in het heden en het verleden verteld. Dat verhoogt de spanning en zorgt er tegelijkertijd voor dat je door wil blijven lezen. Wat heeft het verleden met het heden te maken? Hoe gaat het verder tussen Emilia en Luigi? En hoe veilig zijn de brieven bij Emilia?

Auteursduo Hoogstraaten laat zien dat ze zich weer goed verdiept hebben in het verleden. Dat komt in het nawoord nog eens extra naar voren. Het boek is leerzaam, interessant en spannend. Toch was de spanning in de vorige twee delen meer aanwezig. Dat geldt met name voor de ontknoping in het heden. Dat had van mij net iets uitgebreider verteld mogen worden. Het neemt overigens niet weg dat ‘Zondeval’ een boeiende afsluiting van een spannende trilogie vormt. Ik heb ervan genoten en ben benieuwd wat het eerstvolgende boek van dit auteursduo gaat worden.

Auteurs: Marianne en Theo Hoogstraaten
Titel: Zondeval
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 273
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092373

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.