Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne en Theo Hoogstraten – Lust en schande

Als Eleonore van Aquitanië in onze tijd had geleefd, zou ze continu voer voor de roddelpers zijn geweest. Ze zou koningshuizen te schande hebben gemaakt. Maar voor veel vrouwen zou ze ook een icoon zijn, een voorbeeld van moed en doortastendheid.

Een vrouw die bleef vechten, die zich niet de mond liet snoeren door haar bekrompen omgeving en volhield tot ze had gekregen waarop ze recht meende te hebben. Geen middel werd daarbij geschuwd, ze ging zelfs mee op kruistocht om haar eigen leger aan te voeren.

Wat hebben Marianne en Theo Hoogstraten met ‘Lust en schande’ een interessante historische roman geschreven. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weten de auteurs hun lezers het verhaal als het ware in te slepen. Je bent heel benieuwd naar de persoon Eleonore van Aquitanië en wat zij allemaal heeft meegemaakt en heeft gedaan. Fictie en werkelijkheid lopen in dit verhaal door elkaar. Dat weet je als je al vaker boeken van dit auteursduo hebt gelezen én dat wordt uitgelegd na afloop van het verhaal. Tijdens het lezen ben je erg benieuwd wat nu echt gebeurd is en wat niet. Die uitleg naderhand is daarom erg fijn.

Het duo Hoogstraten heeft een fijne schrijfstijl en weet de tijd waarin dit verhaal plaatsvindt goed neer te zetten. Je waant je echt even in de tijd van Eleonore en je krijgt een goed beeld van het doen en laten in die tijd. Dat geeft het verhaal zeker wat extra’s en het zorgt ervoor dat je lekker door blijft lezen.

Richting het einde van ‘Lust en schande’ hebben de auteurs nog een verrassing voor hun lezers in petto. Wat een einde zeg! Gelukkig krijgen we al een kleine sneak preview van het volgende boek van Marianne en Theo Hoogstraten, waarin het verhaal van Eleonore verder wordt verteld. Ik kijk al uit naar dat verhaal.

Auteurs: Marianne en Theo Hoogstraten
Titel: Lust en schande
Genre: (Historische) roman
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096012