Overslaan en naar de inhoud gaan

Marianne van Buitenen – Mijn naam was Sylvia

De 26-jarige Sylvia wordt ineens uit het leven gerukt zonder dat ze het zelf in eerste instantie doorheeft. Ze denkt dat ze midden in een lucide droom zit, waardoor de verschrikkelijke waarheid niet meteen tot haar doordringt. Als ze eenmaal weet dat ze is overleden, gaat ze op zoek naar haar lichaam. Dat kan ze echter nergens vinden…

Sylvia wil haar verhaal kwijt en richt zich rechtstreeks tot haar lezers. Ze neemt hen mee naar haar verleden, zowel naar de tijd vooraf aan haar sterfdag als naar de gebeurtenissen waardoor ze zo onverwachts stierf.

‘Mijn naam was Sylvia’ is een heel ander boek dan ik tot nu toe heb gelezen. Dat komt vooral door de gekozen invalshoek, die origineel is. Het hoofdpersonage Sylvia is namelijk dood als je haar verhaal leest. Waarschijnlijk had ik dit boek niet zomaar meegenomen om te lezen als ik het bijvoorbeeld in de bibliotheek zag staan, omdat een spiritueel verhaal niet helemaal mijn genre is. Des te leuker is het dat ik eens uit mijn comfortzone qua genres ben gestapt en een heel ander boek gelezen heb.

Marianne van Buitenen heeft een duidelijke schrijfstijl, waarbij ze enkele spirituele zaken uitlegt zoals de lucide dromen. Voor mensen die daar niet zo bekend mee zijn, is dat erg prettig. De hoofdstukken zijn kort en dat bevordert de leessnelheid. Leuk dat de auteur zowel over het verleden als het heden van Sylvia vertelt. Daardoor kun je een zo compleet beeld vormen over het hoofdpersonage.

Het einde zorgt voor een mooie afsluiting van het verhaal. De gekozen kaft past helemaal bij het verhaal. Of ik nu helemaal geloof in de spirituele zaken die in ‘Mijn naam was Sylvia’ voorbij komen, weet ik niet. Maar Van Buitenen laat je wel nadenken over leven-na-de-dood en wat er eventueel is tussen hemel en aarde.

Het genre van dit boek is wat lastig in te delen. De boekenverkoopsites delen het bij een thriller in. Het boek bevat inderdaad spannende elementen, maar het spirituele voert wel de boventoon. De auteur noemt het zelf een spirituele thriller, en daar sluit ik me bij aan.

Auteur: Marianne van Buitenen
Titel: Mijn naam was Sylvia
Genre: Spirituele thriller
Aantal pagina's: 183
Uitgeverij: Mijnbestseller.nl
ISBN: 9789463183543