Overslaan en naar de inhoud gaan

Marieke Douwes – Als water en vuur

Zes jaar geleden vertrok jeugdliefde Renze uit Maggies leven. Ze bleef met een gebroken hart achter in Westzand. Jaren later heeft ze een stevig stootkussen om haar hart gebouwd en is het zo goed als geheeld. Ze werkt met veel plezier in het plaatselijke hotel, trotseert dagelijks de koude zee en is in haar vrije tijd graag bezig met haar kunst.

Dan staat Renze plotseling weer voor haar neus. Hij is terug in Westzand, en als het aan hem ligt voorgoed. Maggie is op haar hoede, maar de aantrekkingskracht is er nog steeds. Bovendien blijkt de knappe brandweerman in een lastige situatie de perfecte bondgenoot te zijn. Maar Renze is niet meer dezelfde man als zes jaar geleden en ook Maggie is veranderd. Is een gezamenlijke toekomst nu wel voor hen weggelegd?

Na het eerste deel uit De duinen van Westzand-serie, was ik erg benieuwd wat het tweede deel in petto heeft. Hierin staat Maggie centraal met af en toe een hoofdstuk vanuit Renze.

Maggie is in het eerste deel af en toe al voorbij gekomen, dus je kent haar al een beetje. Heel leuk om haar in ‘Als water en vuur’ beter te leren kennen. Marieke Douwes heeft met haar een leuk personage gecreëerd. Je merkt al gauw dat ze al wat meegemaakt heeft in het verleden, met name als Renze ineens voor haar neus staat. Stukje bij beetje laat de auteur je ontdekken wat dit is geweest. Interessant gedaan, want op deze manier weet Douwes de aandacht van haar lezers vast te houden.

Het verhaal leest lekker vlot. Als je er eenmaal helemaal inzit, wil je het liefste door blijven lezen. Wat is er gebeurd tussen Maggie en Renze? Wat is er toch allemaal aan de hand op het werk van Maggie? Hoe zit het nu precies met Renze? Deze en vele andere vragen worden gedurende het verhaal beantwoord.

Richting de ontknoping lijkt het verhaal van ‘Als water en vuur’ een wending te krijgen die je als lezer echt niet wil. Of dat ook daadwerkelijk uitkomt, daarvoor zal je het boek moeten gaan lezen. Douwes heeft in ieder geval een mooi tweede deel geschreven dat je nieuwsgierig maakt naar het derde en laatste deel waarin Nikita centraal zal staan. Ik kijk er al naar uit!

Auteur: Marieke Douwes
Titel: Als water en vuur
Serie: De duinen van Westzand
Genre: Roman
Aantal pagina's: 186
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402766615