Overslaan en naar de inhoud gaan

Marieke van den Elsen – Liefde niet verplicht

Nicole laat zich door haar beste vriendin Barbara overhalen om mee te gaan op een avontuurlijk weekend in de Ardennen, samen met Barbara's vriend Koen en zijn broer Thom. Als ze vol goede moed aan een lange wandeltocht beginnen verzwikt Barbara haar enkel en kan ze niet meer verder. Nicole laat zich niet kennen en daagt Thom uit om samen verder te gaan, maar daar krijgt ze al snel spijt van...

De twee botsen enorm: hij vindt haar een poppetje van porselein en zij vindt hem een lompe beer. Maar als de tent eenmaal staat en het kampvuur brandt, beleven ze een romantische nacht samen. Alleen jammer dat hij zo onuitstaanbaar is...

In ‘Liefde niet verplicht’ volgen we het verhaal van Nicole. Zij is de beste vriendin van Barbara, die centraal staat in ‘Liefde op bestelling’. Ik heb dit boek over Barbara nog niet gelezen, maar daar ondervond ik geen hinder van tijdens het lezen van ‘Liefde niet verplicht’. Marieke van den Elsen geeft af en toe wat achtergrondinformatie over de beide vriendinnen, waardoor dit boek prima losstaand is te lezen.

Van den Elsen heeft met ‘Liefde niet verplicht’ een prima novelle geschreven. Het verhaal leest vlot en bevat leuke scènes, vooral in het begin als Nicole en Thom samen gaan wildkamperen. Zelfs een aantal hete scènes komen voorbij, en dat past uitstekend binnen het verhaal.

Je hebt een aantal verwachtingen tijdens het lezen van dit boek. Sommigen komen uit en sommigen juist niet. Altijd leuk als een auteur je weet te verrassen. ‘Liefde niet verplicht’ is een fijn verhaal om lekker even tussendoor te lezen. Het maakt me zeker nog nieuwsgierig naar het vorige boek van deze auteur.

Auteur: Marieke van den Elsen
Titel: Liefde niet verplicht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461096968