Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Verhoeven – Lotta

Sinds kunstenares Lotta haar geliefde verloor bij een verkeersongeval, leeft ze teruggetrokken in haar appartement in het Deense Aarhus. Als ze wordt gevraagd om voor de veiling bij het ABBA-benefietconcert een portret te maken van de bekende Zweedse popgroep, beseft Lotta dat dit haar doorbraak in de kunstwereld kan betekenen. Dan komt Lotta erachter wie haar heeft voorgedragen en weet ze niet of ze de opdracht nog wel wil doen...

‘Lotta’ is het tweede deel uit De regels van het spel-serie. Deze serie wordt als volgt samengevat: “Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart?” Je volgt de aanloop naar één evenement vanuit drie verschillende vrouw. In ieder boek staat één vrouw centraal.

Het leuke aan een serie is dat je met een personage in een bepaald deel al even kennis kunt maken en dat je diegene in een ander deel beter leert kennen. In 'Tess' kwam het personage Lotta al even voorbij. Je had meteen het gevoel dat zij een lieve vrouw was. In dit tweede boek ontdek je dat dat ook het geval is.

Marijke Verhoeven laat de tweestrijd die Lotta voortdurend in haar hoofd voert op een mooie manier zien. Ze mist haar geliefde ontzettend, maar ze wil wel proberen het beste van haar leven te maken. Die strijd voel je als lezer bijna. Ontzettend goed beschreven door de auteur. Dit tweede deel gaat over wat zwaardere onderwerpen zonder dat het een heel zwaar verhaal wordt. Voor mij was dit het mooiste boek van de serie.

Het boek ‘Lotta’ kenmerkt zich ook door een aantal fijne bijpersonages die bij het hoofdpersonage in de flat wonen. Zij geven het verhaal extra kleur en laten Lotta zien wat er nu echt belangrijk is in het leven. Heel mooi gedaan door Verhoeven. Ook het mannelijke personage Noah geeft het verhaal wat extra’s. De hoofdstukken vanuit hem voegen ook echt wat toe.

De auteur laat Tess uit het eerste deel en Mia uit het derde deel ook zijlings even voorbij komen. Dat maakt het seriegevoel nog completer. Op naar het derde boek!

Auteur: Marijke Verhoeven
Titel: Lotta
Genre: Roman
Aantal pagina's: 150
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461096654