Overslaan en naar de inhoud gaan

Marijke Verhoeven – Mia

Zingen is wat Mia het allerliefste doet. Maar sinds ze hardnekkig wordt lastiggevallen, durft ze haar talenten in Nederland niet meer te gebruiken. De kans om in Denemarken weer op het podium te staan in een ABBA-coverband grijpt ze dan ook met beide handen aan.

Tot ze beseft dat haar vocale succes via social media gemakkelijk de Deense grenzen overgaat. Kruipt Mia weer in haar schulp of durft ze de spotlights te pakken?

‘Mia’ is het derde deel uit De regels van het spel-serie. Deze serie wordt als volgt samengevat: “Drie vrouwen, drie verhalen, één ABBA-concert. Volgen zij het ritme van hun hart?” Je volgt de aanloop naar één evenement vanuit drie verschillende vrouw. In ieder boek staat één vrouw centraal.

Nadat je Mia al kort hebt leren kennen in de vorige twee delen, ontdek je in het boek ‘Mia’ wat ze heeft meegemaakt en waarom ze de kans in Denemarken met beide handen aan wil grijpen. Mia is een personage waar je even aan moet wennen. Marijke Verhoeven laat je stukje bij beetje ontdekken wat ze in Nederland heeft meegemaakt. In eerste instantie komt het hoofdpersonage niet heel sympathiek over. Daar komt echter verandering in als je weet wat er zich in Nederland heeft afgespeeld. Dat brengt een en ander in een geheel ander perspectief. Interessant gedaan door de auteur.

Verhoeven weet in dit derde deel haar fijne schrijfstijl vast te houden en weer een andere kijk te geven op het ABBA-evenement. Dit maakt van ‘De regels van het spel’ een zeer fijne en leuke serie. Dit derde deel vormt een mooie afsluiting. Heel leuk dat Tess en Lotta ook nog af en toe voorbijkomen. Dat maakt van de serie een mooi geheel. Ik heb ervan genoten.

Auteur: Marijke Verhoeven
Titel: Mia
Serie: De regels van het spel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 150
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461096678